Piramide aan de Waal - Gendt
Centrum voor creativiteit en ontwikkeling

Vanwege de Corona-restricties opgelegd door de regering geven we voorlopig de yogalessen in de tuin bij de piramide. Kijk in de agenda voor de aangepaste lestijden.  

De koningskamer is een heel speciale ruimte. Het licht van boven door de glazen top, de mahonie vloer met mozaïek, het bergkristal op de top en de citrien in de vloer en niet in de laatste plaats de piramidevorm geven de ruimte een bijzonder karakter. Bijna iedereen neemt daar iets van waar. Zeker als je even je ogen sluit en in het midden gaat staan. De ruimte draagt bij aan het versterken van je focus. Ook die van een groep.

Deze focus komt bij Yoga goed van pas. Door het richten van je aandacht tijdens de yoga oefeningen word je steeds meer bewust van je lichaam en geest.  Door de Yoga houdingen, ademhalings oefeningen en meditatie word en blijf je ontspannen, open, sterk en soepel. Er is geen competitie, ieder heeft haar of zijn eigen grenzen om te respecteren en te onderzoeken.

Met enige regelmaat organiseren we ook meditatieve concerten en yoga specials.

Drie vormen van Yoga

We bieden drie vormen van Yoga lessen aan in de Piramide. De Easy Vinyasa Flow Yoga lessen door Els Matthijssen hebben een doorgaande overgang van de ene naar de volgende houding. In het algemeen zijn deze lessen fysiek wat uitdagender dan de Mindful Yoga lessen door Stefan Posthuma. Hier wordt wat meer stil gestaan bij de houdingen, ademhalingsoefeningen en meditatie. Yin Yoga is een rustige vorm van Yoga waarbij houdingen langer worden aangehouden en liggend en zittend worden uitgevoerd. Alle lessen besluiten met een diepe ontspanning.

Vijf keer in de week

Elke dinsdag, woensdag en donderdag worden er yogalessen aangeboden in de piramide. Af en toe zijn er geen lessen vanwege vakantie en feestdagen. Het lesrooster vind je op de yoga kalender.

Komen wanneer je wil

De lessen zijn inloop-uren dat wil zeggen: Je kunt daar af en toe of elke week komen. De lessen zijn geschikt voor iedereen ongeacht leeftijd of ervaring. Matjes en zitkussens / bankjes zijn aanwezig. Trek makkelijke kleding aan en kom gerust eens proberen hoe Yoga in de koningskamer voor je is. Je bent altijd welkom voor een gratis proefles.

Wat kost het ?

De inlooplessen kun je per keer betalen (€ 10,-).
Er is ook een tien-lessen-kaart: je betaalt dan € 85 voor tien lessen i.p.v. €100. Deze kaart kun je gebruiken voor alle inlooplessen zowel bij Els als Stefan en tevens voor de maandelijkse Sundaymorning Yoga Specials. Vraag ernaar wanneer je naar de Piramide komt.

Datums

dins

Yin Yoga

Di 19:30 - 20:45
Koningskamer

Afwisselend door Els Matthijssen en Stefan Posthuma

Bij deze vorm van yoga blijf je langer in de houdingen, meestal worden ze tussen de 2 en 5 minuten aangehouden. De spieren zijn hierbij zoveel mogelijk ontspannen, yin yoga richt zich vooral op het bindweefsel. Door langer in de houdingen te blijven brengt deze vorm van yoga ook je aandacht meer naar binnen. Dit geeft vaak een diep gevoel van ontspanning. Yin yoga is geschikt voor iedereen die een tegenhanger zoekt naast meer actieve vormen van beweging.

Deze yogalessen worden aangeboden op dinsdagen 's avonds om 19:30 uur. Af en toe zijn er geen lessen vanwege vakantie en feestdagen. Kijk daarvoor op de kalender.

woedon

Easy Vinyasa Yoga

Wo 19:30 - 20:30 - Do 9:00 - 10:00
Koningskamer

Yogales door Els Matthijssen

De Easy Vinyasa Flow Yoga lessen door Els Matthijssen zijn dynamisch van karakter. Het accent ligt op een doorgaande flow van houdingen en bewegingen. Daardoor is deze vorm fysiek wat uitdagender.

Deze yogalessen worden aangeboden op woensdagen 's avonds om 19:30 uur en op donderdagen ’s ochtends om 9:00 uur. Af en toe zijn er geen lessen vanwege vakantie en feestdagen. Kijk daarvoor op de kalender.

woedon

Yoga

Wo 9:00 - 10:15 - Do 19:30 - 20:45
Koningskamer

Yogales door Stefan Posthuma

Lichaam en geest ontspannen op basis van Yoga d.m.v. houdingen, ademhaling en meditatie.

Het is een inloop uur geschikt voor iedereen. Kom gerust een keer proberen of het ook iets voor jou is.

Matjes en kussens zijn aanwezig dus trek makkelijke kleding aan en kom lekker rekken en strekken & ontspannen.

Deze yogalessen worden aangeboden op woensdagen 's ochtends om om 9:00 uur en op donderdagen ’s avonds om 19:30 uur. Af en toe zijn er geen lessen vanwege vakantie en feestdagen. Kijk daarvoor op de kalender.

Namasté, Stefan

 

Aanmelden of afmeldenNieuwsbrief

Één keer per maand het laatste nieuws ontvangen

Je adres wordt niet aan derden doorgegeven en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

© 2020 Piramide aan de Waal - Gendt | Realisatie GELAUFF.COM | Vormgeving Hans van der Koppel - Human Graphics