Piramide aan de Waal - Gendt
Centrum voor creativiteit en ontwikkeling
04juni

Webinar : De kracht van aanraking

Do 19:30 - 21:30
Internet - Zoom

Docent: Els Matthijssen

Voor mensen is aanraking en lichamelijk contact een belangrijke levensbehoefte. Zeker wanneer men het moeilijk heeft biedt dit troost: een arm om de schouder, even het aanraken van de handen, een omhelzing. In deze lente, terwijl de natuur zich op zijn mooist laat zien is alles anders. Ook de kracht van aanraking heeft nu een heel andere betekenis gekregen. We houden afstand van elkaar en zoeken op andere manieren verbinding en contact. Echter vooral nu, in deze periode van angst en onzekerheid is het belangrijk om toch goed bij jezelf te blijven.

In dit webinar krijg je uitleg vanuit de visie van de Chinese Geneeskunde over het versterken van je immuunsysteem en het omgaan met de spanning die de huidige situatie met zich meebrengt. Je leert twee praktische miniprotocollen om de verschillende energie punten te behandelen d.m.v. massage. Je kunt het toepassen op jezelf, mensen in je omgeving en eventueel op je cliënten.

Je hebt geen speciale voorkennis nodig om dit webinar te volgen.

De docent

Els Matthijssen is als docent voetreflextherapie verbonden aan de Total Health Academy.
Ze heeft een praktijk voor voetreflextherapie en acupunctuur , Terra Ming.
Onder de naam Terra Ming pro geeft ze trainingen en vakverdiepende nascholingen.

Praktisch

Wanneer je reserveert krijg je direct een bevestiging met factuur toegestuurd van Piramide aan de Waal. 
De instructies en link voor de webinar volgen later per email. We werken met Zoom.
Na de webinar sturen we je de handout met de massage protocollen en als geheugensteun de powerpoint behorende bij deze webinar.

Alvast veel plezier gewenst!


 

 

Inleiding tot de webinar "De kracht van aanraking"

De huid is ons grootste contactorgaan, aanraking is een van onze eerste levensbehoeftes. We weten dat voor baby’s en kinderen liefdevolle aanraking essentieel is om hun lichaamsbewustzijn en hun gevoel van eigenwaarde op te bouwen.

De huid fungeert als eerste verdedigingslinie van het lichaam en reageert zowel fysiek als emotioneel op alles en iedereen dat van buiten op ons afkomt. Er is een nauwe relatie tussen de huid en ons gevoelsleven, reacties op emoties zijn vaak direct zichtbaar doordat we bijvoorbeeld blozen of bleek worden. De huid is ook verbonden met de longen, we zien regelmatig dat iemand tegelijkertijd eczeem en astma heeft, soms verspringen de klachten tussen huid en luchtwegen.

Binnen de Traditionele Chinese geneeskunde (TCG) ziet men ook deze relatie en hoort de huid bij de functies van de Long, waarbij de functies van huid en Long sterk op elkaar lijken. De Long beheerst het Qi en de adem, neemt met de inademing zuivere Qi op uit de omgeving en scheidt met de uitademing het onzuivere Qi uit. Ook via de huid kunnen we door het openen en sluiten van de poriën zweet en afvalstoffen afgeven. Een andere functie van de Long is het controleren van de Wei Qi, een vorm van Qi die ons beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. De Long vervult hierdoor een heel belangrijke rol in de afweer.

TCG beschouwt de Long als de verblijfplaats van de Po, het meest fysieke en materiële deel van de menselijke ziel.

In de baarmoeder en de eerste maanden van het leven staat de ontwikkeling van de Po van de baby centraal en is aanraking en huidcontact nodig om de Po te voeden. Er is een directe connectie tussen Po, huid en de longen.

Binnen de visie van de TCG reguleren de longen alle fysieke processen en zijn ze vooral belangrijk bij het opbouwen van een goede weerstand. Het immuunsysteem beschermt ons de hele dag tegen mogelijk schadelijke invloeden, zowel van buitenaf als vanuit ons binnenste. Het immuunsysteem herkent daarbij wat eigen en wat niet eigen is en wat een mogelijke bedreiging vormt.

TCG heeft veel te bieden bij het versterken van het immuunsysteem. Men heeft daarbij mogelijkheden om preventief, tijdens en na een ziekte te behandelen. In China is er ten tijde van Covid-19 al veel gedaan door TCG-artsen, meestal aanvullend op andere behandelingen. Belangrijke factoren en voorwaarden voor de opbouw van het immuunsysteem zijn o.a. voeding, de spijsvertering, schone lucht, goede ademtechnieken, beweging en het kunnen hanteren van je emoties.

TCG beschouwt emoties, vooral gevoelens die heftig zijn en niet geuit worden, als interne ziekteoorzaken, dat wil zeggen dat ze een directe invloed hebben op de kracht en vitaliteit en het functioneren van organen.

Wij accepteren geen inschrijvingen meer
Max. deelnemers Onbeperkt
Prijs per persoon € 20,00
€ 20,00

Aanmelden of afmeldenNieuwsbrief

Archief bekijken

Één keer per maand het laatste nieuws ontvangen

Je adres wordt niet aan derden doorgegeven en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

© 2020 Piramide aan de Waal - Gendt | Realisatie GELAUFF.COM | Vormgeving Hans van der Koppel - Human Graphics