Piramide aan de Waal - Gendt
Centrum voor creativiteit en ontwikkeling
27jan

Jugalbandi

Zo 15:00 - 16:40

Wereldmuziek

Jugalbandi neemt je mee op een muzikale wereldreis waarbij instrumenten uit vele windstreken samenkomen om een unieke sfeer te creëren. De invloed van de Indiase klassieke muziek is duidelijk merkbaar, maar door nieuwe combinaties te maken met instrumenten en klanken uit andere werelddelen ontstaat muziek die met recht  de term "Wereldmuziek" mag dragen. 

De naam "Jugalbandi" komt uit de Indiase klassieke muziek en betekent "tweegesprek tussen twee instrumenten". Jugalbandi is oorspronkelijk ontstaan uit het "gesprek" tussen de Bluepoint Steelharp van Niek en de sitar van Leo. Toen Tonny met haar tanpura en Bob met zijn udu aansloten ontstond spontaan een samenwerking die een bijzondere ontdekkingstocht naar nieuwe geluiden, melodieën en ritmes is geworden. 

Jugalbandi bespeelt de volgende instrumenten: Sitar, Bluepoint Steelharp (Hang), chromatische mondharmonica, bosfluit, bansuri, udu, tanpura, percussie, gitaar, dulcimer en harmonium. Bij de vocale nummers put Jugalbandi  graag uit Indiase bhajans en mantra's. De vier muzikanten zijn erin geslaagd deze instrumenten op zeer smaakvolle wijze te combineren tot een uniek en bijzonder afwisselend geluid.

De groepsleden hebben allemaal een andere muzikale achtergrond waardoor de muziek een breed klankspectrum beslaat. Enkelen hebben een opleiding in klassieke Indiase raga-muziek gehad, en daardoor hebben een aantal stukken ook soms een meditatieve sfeer. Daarnaast is improvisatie een belangrijke onderdeel van de Jugalbandi-muziek waardoor er ruimte is om meer expressieve stukken te spelen waardoor de muziek bijzonder afwisselend, levendig, boeiend en – ook voor de muzikanten zelf - verrassend wordt.

Jugalbandi bestaat uit:

Tonny Bol: zang, tanpura, percussie.
Niek Edeling: Bluepoint Steelharp, mondharmonica,bansuri, bosfluit, native flute, udu.
Leo de Kruis: sitar, gitaar, dulcimer, harmonium, zang.
Bob Verheul: udu, percussie, zang.

Ontvangst vanaf 14:30 u

Als je boekt voor 27 dec. betaal je  slechts €10,00

 

Volgeboekt
Max. deelnemers 50
Prijs per persoon € 12,50
€ 12,50 38

Aanmelden of afmeldenNieuwsbrief

Archief bekijken

Één keer per maand het laatste nieuws ontvangen

Je adres wordt niet aan derden doorgegeven en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

© 2019 Piramide aan de Waal - Gendt | Realisatie GELAUFF.COM | Vormgeving Hans van der Koppel - Human Graphics